Bewustwording

Wikipedia: Bewustwording is een subjectieve reflectie op indrukken uit de buitenwereld (weten wat je ziet, hoort, voelt) of eigen mentale processen (weten wat er in  je omgaat). Bewustzijn is een toestand van de geest die gekenmerkt is door het besef van het eigen ik en de omgeving.

Bewust worden kun je leren. Via inzicht en meditatie.

TaroT

Om tot inzicht te komen kun je gebruik maken van de TaroT. Een kaartenset met boodschappen die intuẗief door jou gekozen worden. Jij hebt immers een vraag, een probleem, iets wat duidelijkheid nodig heeft? Het schudden doe ik  zelf om zo neutrale energie in de TaroTkaart te krijgen. Jij bepaald welke je kiest, hoeveel je kiest en welk manier van leggen er komt. Zo zijn er verschillende:

 • Keltisch Kruis: inzicht in waar je nu staat, wat je nog mag leren vanuit het verleden, wat je weet van de situatie en wat je verbergt, wat er nog komt en waar je voor op moet passen, waar ligt je grootste angst en je grootste wens?
 • De weg: specifieke vragen betreffende bv je werk, kunnen via ‘de weg’ goed en duidelijk beantwoord worden. Wees niet bang voor confrontaties!
 • Jaarlegging: wat staat je dit jaar te wachten… een leuk kado idee!
 • 1 op 3 vraag: 3 kaarten als antwoord op 1 vraag.

Een waarschuwing is ook hier op zijn plaats: uiteindelijk ben jij degene die beslist wat er gebeurt in je leven en welke keus je maakt. Jij bent en blijft verantwoordelijk voor je eigen leven en keuzes.

Mediteren

Mediteren is een oude vorm van ontspanning en inzicht verkrijgen. Regelmatig mediteren verhelderd je denkpatroon, verlaagt de stress in je lichaam en maakt sterk.

Elke 3 weken organiseer ik een open meditatie avond op de woensdag met een bepaald onderwerp, vaak afhankelijk van de natuurlijke tijd. Op verzoek geef ik meditatiecursussen. Dit kan een chakra cursus zijn maar ook intuïtieve ontwikkeling. Deze cursus beslaat 7 avonden en kan georganiseerd worden bij een minimale deelname van 4 personen.

Numerologie

De kennis der getallen, astrologie via cijfers. Er zit meer in je naam dan je denkt: koppel de letters aan de cijfers van de numerologie en je hebt ineens je overzicht in je uitdagingen, je kwaliteiten, je valkuilen, je karma…. plotseling begrijp je waarom wat gebeurd in welke tijd van je leven! Een volledige numeroscoop geeft veel duidelijkheid en inzicht zodat trauma’s of blokkades gemakkelijk kunnen worden begrepen en opgelost.

Bij een eerste consult wordt altijd een korte naamanalyse gemaakt. Dit is geen volledige numeroscoop!

Het is mogelijk om een korte naamanalyse te laten maken voor bv je collega of een nieuwe werknemer of je partner.

Wicca

Natuurreligie, natuur beleven, natuurlijke tijd, heksenfeesten, magie.. wicca is voor mij een manier om met de natuur in verbinding te komen en me telkens weer te verwonderen over de energie van de natuurlijke tijd, de wijdsheid, de puurheid. Alleen al het begroeten van de dag elke ochtend is Wicca. Het drinken van water met de wetenschap dat het reinigd is Wicca. Het aansteken van een kaars met een intentie is Wicca. Het zien en beleven van de regenboog is Wicca. Het geloven in de natuurlijke wereld is Wicca. Bewust leven is Wicca.

Wicca viert natuurfeesten volgens het Wiel van het Jaar:

 • Samhiain 31 oktober, Wicca nieuwjaar, Halloween. De sluiers tussen de werelden, sferen en dimensies zijn dan heel erg dun, dood en leven vloeien samen.
 • Yule 21 december, midwinter, kortste dag, langste nacht, vanaf de dag na Yule worden de dagen weer langer. De zon wordt herboren.
 • Imbolc, 2 februari (hartje winter), ontwaken van het binnenste in het land, de aarde begint aan zijn nieuwe schepping cyclus.
 • Ostara 21 maart, lenteequinox, de dagen worden langer dan de nachten, de aarde laat haar weelderigheid zien en bloeit.
 • Beltane, 30 april, meiboom dansen, vruchtbaarheidsrituelen, nieuw leven inblazen.
 • Litha 21 juni, midzomer, langste dag, kortste nacht, vanaf de dag na LItha worden de nachten weer langer, de aarde is volmaakt, God en Godin zijn evenredig aanwezig.
 • Lughnasad, 1 augustus, oogstfeest van het graan (Burning Man), offerfeest aan de aarde, de God en Godin.
 • Mabon 21 september, herfstequinox, de nachten worden langer dan de dagen, gereed maken voor de koude periode waarin alles even stilstaat.

Op verzoek kunnen Wicca feesten georganiseerd worden. Vraag dit wel op tijd aan (minimaal 4 weken van te voren) dan kan het bij minimaal 4 personen doorgang vinden.