Ontspanning

We hebben allemaal een druk bestaan. De huidige leefomstandigheden kunnen er voor zorgen dat de spanning in je lichaam en geest te hoog wordt. Massage heeft een helende werking op alle spanningen van lichaam en geest. Er zijn verschillende vormen van massage. Wat voor jou werkt is wat je aanspreekt.

Stoelshiatsu

Stoelshiatsu is een laagdrempelige en effectieve stressverlagende drukpuntmassage waarbij vooral aandacht besteed wordt aan de nek, hoofd,  schouders, rug en armen. Je zit op een speciaal daarvoor ontworpen stoel in een ontspannen houding.

Deze massage is zeer geschikt voor mensen met hoofdpijn, chronische spierpijn, muisarm, rsi, overbelaste spieren ten gevolge van bv zittend werk, slecht slapen. Regelmatig een stoelmassage ondergaan voorkomt verdere klachten.

De massage kan erg intensief en soms ook pijnlijk zijn. Zeker op de zogenaamde spierknopen, daar kan veel energie ballast vrij komen tijdens de massage wat een pijnscheut kan geven. Over het algemeen reageer je relaxed op een stoelmassage. En kun je weer luchtig verder.

Voetreflex

Op de voetzolen zitten drukpunten van al onze organen. Door een voetreflex worden je organen als het ware aan de binnenkant , in je lichaam, gemasseerd. Deze worden dan direct geactiveerd en gereinigd. Meestal is een voetreflexbehandeling ontspannend, soms pijnlijk op specifieke aandachtspunten en zeker energieverhogend! Na de behandeling is het raadzaam om rustig aan te doen en veel te drinken om de afvalstoffen zo snel kwijt te raken.

Massage

Pijn in je lichaam is nooit fijn. Door massage van lichaamsdelen kan dit verlicht worden. Ik ga ervan uit dat je links en rechts in evenwicht mag houden dus ook het lichaam aan alle kanten mag masseren om dit evenwicht na te streven. Ook al heb je alleen links last, recht wordt ook gemasseerd. Tijdens deze behandeling masseer ik je (onder)rug, schouders, nek, hoofd, schedelrand, armen, handen, benen, buik en borst. Soms is dat zacht, soms krachtig al naar gelang je lichaam vraagt en spanning heeft. Massage zorgt ervoor dat zuurstof weer vrij door je spieren kan stromen. Knopen (verstoppingen) lossen op.Na een massage ben je meestal wat sloom en kun je, gek genoeg, nog even last hebben van lastige spieren. Neem de rust die je nodig hebt en drink water of thee om de afvalstoffen zo snel mogelijk kwijt te raken.

Reiki

Reiki is universele helende energie welke via mijn handen op en in je lichaam overgebracht wordt. Het is een energetische massage, je voelt waarschijnlijk of veel warmte of juist kou. Deze energie reinigt je lichaam, lost blokkades op waar nodig en geeft energie. Reiki kan ik alleen via mijn handen sturen, jouw lichaam/aura zorgt er zelf voor waar het naartoe gaat.

Tijdens de behandeling kunnen beelden naar boven komen die trauma’s of problemen laten zien. Hier kun je dan over praten om het zo wat zachter te maken of op te lossen. Soms zie ik beelden die hier betrekking op hebben. Ik ben daar open in en zal ze je vertellen.

Klankschalen

Klankschalen zetten energie in beweging. Doe water in een schaal, draai of klop op de schaal en je ziet dat het water gaat trillen, opspatten. De structuur van dit water veranderd door de beweging. Het loslaatproces is in gang gezet. Aangezien je lichaam voor meer dan 60% uit water bestaat kun je je voorstellen dat dit vocht onder invloed van de klankschaal trilling gaat bewegen en processen op gang brengt.

Je energetisch lichaam (de aura) wordt door de trilling in beweging gezet. Trauma’s kunnen worden losgelaten, je reinigt en ontspant dus de aura.

Een klankschaalbehandeling kan effectief werken voor mensen die overspannen zijn en nog niet toe zijn aan het verwerken van hun problemen, voor mensen met veel hoofdwerk (beleidsmedewerkers) en verder voor iedereen die van klanken en trilling houdt.

Zo nu en dan organiseer ik een klank(schaal)avond met oa de klankschaal, drum, bel, trommel en tingels.